Kako konzumirati mjesečnu terapiju?

Mjesečna terapija podijeljena je na tri dijela po deset dana. U svakom dijelu terapije dođe čaj, dvoje biljnih kapi i biljni prah.

Čajna mješavina priprema se na sljedeći način: dvije jedaće žlice preliti s pola litre kipuće vode i nakon 15 minuta procijediti. Pije se tokom dana gorko ili zaslađeno s medom.

Biljne kapi koriste se na sljedeći način: biljne kapi prije jela po jednu kafenu žličicu (ona najmanja) tri puta na dan i biljne kapi poslije jela po jednu kafenu žličicu tri puta na dan. Ako nemate tri obroka dnevno onda se biljne kapi uzimaju u razmaku od 5 do 10 minuta, prvo one na kojima piše prije jela te onda one na kojima piše poslije jela.

Biljni prah koristi se na način da biljni prah umješate po jednu kafenu žličicu u jelo dva puta na dan. To može biti bilo koja hrana koju konzumirate. Na primjer juha, čorba, jogurt i slično. Oni koji nemaju povišen šećer u krvi mogu kompletnu kutiju biljnog praha iz jednog dijela terapije pomiješati s 200g ili 250g meda i uzimati dva puta dnevno po jednu čajnu žlicu (to je srednja veličina žlice).

Nakon deset dana prelazite na drugi dio terapije. Ako Vam je ostalo biljnih kapi iz prvog dijela onda ne prelazite na drugi dio dok ne potrošite biljne kapi bez obzira što je prošlo 10 dana. Čajna mješavina uglavnom ostane nakon 10 dana, ostavite pa kad prođe kompletna mjesečna terapija, čajnu mješavinu iz sva tri dijela možete piti na način da četiri jedaće žlice bilo koje čajne mješavine prelijete s litrom kipuće vode i popijete u toku dana.